КОНТАКТ


Здружение на Металурзи на Македонија
ул Ругер Бошковиќ 16
1000 Скопје
Република Македонија
тел: +389 75 111 111
email: sojuz@t-home.mk


Последни новости

4 Февруари 2016
SECOND ANNOUNCEMENT - VIIth INTERNATIONAL METALLURGICAL CONGRESS

On the behalf of Organizing Committee I am cordially inviting you to attend the Seventh International Congress (Metallurgy, Materials, Environmental - MME) in Ohrid, Macedonia, 09.06 -12.06.2016.

The Congress is organized by Macedonian Union of Metallurgists and Faculty of Technology and Metallurgy with support of Government institutions and Macedonian Industry.
Download Second Announcement

20 Февруари 2015
FIRST ANNOUNCEMENT - VIIth INTERNATIONAL METALLURGICAL CONGRESS

MACEDONIAN UNION OF METALLURGISTS announces that the VII International Congress of Metalurgists of Macedonia – “METALLURGY, MATERIALS AND ENVIRONMENT” is scheduled for 09.06 till 12.06 2016 in Ohrid. The fame of the Ohrid Lake is widespread and there is no need to repeat it.

The scope of our Congress is to promote exchange of results and ideas in the fields of Metallurgy, Material Engineering and Environmental Protection and related sciences as well to foster collaboration between the academic and industral community.
Download First Announcement

23 Април 2014
ПОКАНА

По повод денот на металурзите на Македонија Ѓурѓовден, 09 Мај, Здружението на металурзите Ве поканува на традиционалната средба на металурзите на Македонија во Хотел ФЕНИ во Кавадарци.
ПРЕВЗЕМИ ПОКАНА

22 Април 2014
XXI International conference - Foundry 2014

На 10 и 11 Април во Плевен, Бугарија беше одржана XXI International conference - Foundry 2014. Пленарно предавање на тема: THE MOST IMPORTANT MACEDONIAN FOUNDRY COMPANIES одржа проф. Свето Цветковски, претседател на ЗММ. Презентацијата може да ја видите на линкот подолу.
ПРЕЗЕНТАЦИЈА

8 Јули 2013
VI International Congress of Metallurgists of Macedonia - First announcement

MACEDONIAN UNION OF METALLURGISTS announces that the VI International Congress of Metalurgists of Macedonia – “METALLURGY, MATERIALS AND ENVIRONMENT” is scheduled for 29.05 till 01.06 2014 in Ohrid. The fame of the Ohrid Lake is widespread and there is no need to repeat it...
>> прочитај повеќе

12 Октомври 2011
Финансиски и едукациски менаџмент во металургијата и металопреработувачката индустрија.

На 12.10.2011 од страна на Министерството за економија беше одржана конференција под наслов Финансиски и едукациски менаџмент во металургија и металопреработувачката индустрија. Конференцијата се одржа на Американ колеџот во Скопје. Некои од поважните теми на кои се дискутираше...
>> прочитај повеќе
cestitka